-
Čas přípravy15 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce3
-
Celkový čas25 min
Brynza je oblíbený sýr, který se nejčastěji vyrábí z ovčího mléka a skvěle se hodí do velice jednoduchého receptu s novými brambůrky.
Brambory s brynzou je naprosto jednoduché jarní nebo letní jídlo, které lze doplnit bylinkami ze zahrádky. Jelikož k novým bramborám miluji máslo, přidávám jej i do tohoto receptu. Recept připravuji, když máme nové brambory a dokonce i děti neprotestují, což je co říct.
Suroviny na brambůrky s brynzou
- 400 g nových brambor
- sůl
- celý kmín
- 150 g brynzy
- máslo
- jarní cibulka
- bylinky (libeček, petrželka, pažitka…)
Jak připravit brambory s ovčím sýrem
- Nejprve si očistěte, ale neloupejte nové brambory. Očištěné brambory dejte vařit v osolené vodě s trochou kmínu doměkka.
- Měkké brambory sceďte a podávejte s ohřátou brynzou s plátky másla. Jídlo ozdobte jarní cibulkou nebo nasekanými bylinkami.
- Dobrou chuť. 🙂
Chutnaly vám brambory s brynzou? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Jarní brambůrky s brynzou
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review