Brambory s brynzou

Brambory s brynzou
  • Čas přípravy
    15 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    3
  • Celkový čas
    25 min

Brynza je oblíbený sýr, který se nejčastěji vyrábí z ovčího mléka a skvěle se hodí do velice jednoduchého receptu s novými brambůrky.

Brambory s brynzou je naprosto jednoduché jarní nebo letní jídlo, které lze doplnit bylinkami ze zahrádky. Jelikož k novým bramborám miluji máslo, přidávám jej i do tohoto receptu. Recept připravuji, když máme nové brambory a dokonce i děti neprotestují, což je co říct.

Suroviny na brambůrky s brynzou

  • 400 g nových brambor
  • sůl
  • celý kmín
  • 150 g brynzy
  • máslo
  • jarní cibulka
  • bylinky (libeček, petrželka, pažitka…)

Jak připravit brambory s ovčím sýrem

  1. Nejprve si očistěte, ale neloupejte nové brambory. Očištěné brambory dejte vařit v osolené vodě s trochou kmínu doměkka.
  2. Měkké brambory sceďte a podávejte s ohřátou brynzou s plátky másla. Jídlo ozdobte jarní cibulkou nebo nasekanými bylinkami.
  3. Dobrou chuť. 🙂

Chutnaly vám brambory s brynzou? Vyzkoušejte také:

Ingredients

Jarní brambůrky s brynzou

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.